Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hönö IS Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ

Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hönö IS
Fotboll
Hönö/Björkö Dam A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Hönö/Björkö 14 12 1 1 37
2 Jitex BK 2 1 1 0 4
3 Qviding FIF 2 0 0 2 0
4 Tölö FF 2 0 0 2 0
5 Älvängens IK 2 0 0 2 0
6 Lerums IS 2 0 0 2 0
7 Torslanda IK 2 0 0 2 0
8 Romelanda UF 2 0 0 2 0

Match

Älvängens IK

1 - 9
Älvevi 2 Konstgräs
19 augusti 2013
18:30

Hönö/Björkö

Referat

Referat: Älvängens IK - Hönö/Björkö

"Boom, boom, schwop, schwop" fanns det en gång i tiden en svensk förbundskapten som sa om mittfältsbulldozern Johan Mjällby. Den förbundskaptenen hade det mindre smickrande smeknamnet "Baloo", och det får mig osökt att tänka på Djungelboken. Boken skrevs av Rudyard Kipling, som fick Nobelpriset i litteratur 1907. En annan person som har fått Nobelpriset är italienaren Dario Fo och ”Pappa, jag vill ha en italienare” var en låt som skrevs och framfördes av Galenskaparna och After Shave. Just After Shave är något som män brukar ta på hakan för att lukta gott, och gotter är ju något som alla barn längtar efter på lördagar. Och just lördagar brukar vara en ypperlig dag för att gå på bio. En tjej som ofta fanns på bioduken för ungefär 40 år sedan var Marilyn Monroe. Hon sjöng att ”Diamonds are a girl’s best friend” och nu är vi vid slutet av denna melodikryss-slinga, för diamanter leder oss fram till ledordet ”BRILLIANT”, som är det enda som kan känneteckna tjejernas spel idag.

Från sekund ett tar vi taktpinnen och håller den sedan girigt, liksom vore vi en fyraåring som någon försöker vränga slickepinnen ur handen på (tro mig – jag kan relatera till det scenariot!). Rakt igenom hela matchen spelar vi med fart, har alltid minst tre passningsalternativ och spelar med en fantasirikedom och en aggressivitet som var helt makalös. Frågan är om något F99-lag på denna sida Vintergatan hade slagit oss idag!

Målen finns det inte en chans att jag kommer ihåg, utan nöjer mig med några få ögonblicksbilder som kännetecknar matchen:
1. Två gånger om i andra halvlek kommer det en passning ut på högerkanten till Elinjoh som kommer ner och möter och precis när Älvängens försvarare tror att hon ska ta emot bollen felvänd, så stiger hon över bollen, vänder på en femöring och bara genom den enkla, geniala rörelsen så har hon fått 10 extra meter på mindre än en sekund. Lysande!
2. En annan situation i andra halvlek är när Stella vinner boll på mittplan och lägger en passning till felvänd Elinjoh (eller om det var Johanna?), som slår tillbaka den. I nästa läge hittar Stella det där smör-insticket, ett väggpass tillbaka till Elinjoh (eller Johanna) som vi har nött och nött i olika övningar på sedan i vintras. Alldeles perfekt slagen mittemellan två backar och helt underbart att se. Briljant!
3. Symptomatiskt för hur vi vinner boll på mittfältet är också Lisas press mot Älvängens backlinje där vem som helst annars skulle sluta löpa någon tiondel tidigare, men där hon istället för att stanna upp och täcker passningsvägen sträcker sig för att få en perfekt tå på bollen så att den går fram till en fristående Tilda med fri löpväg. Superbt!

Lägg därtill en backlinje med Vickan, Wise, Torger och Ammie som är i stort sett felfri och gör det enormt svårt att vara Älvängen-anfallare idag. Bakom (inte framför, Janne!) den muren står ytterligare en – Nadja. Härligt att se henne tillbaka i målet igen – stänger ett av få frilägen som Maja hade idag och är dessutom stensäker på flera höjdbollar. Dessutom bra på att sätta igång anfallen och har minst en assist på ett lysande utkast.

Går vi ett snäpp högre upp från backlinjen hittar vi en mittfältsduo som gör ett hästejobb idag. 2 x Julia hittar rätt med uppspelen 9 gånger av 10. Det är inte en boll som det inte finns en tanke bakom och dessutom sliter de kopiöst för att vinna tillbaka den igen om vi någon gång råkar tappa den. Yttermittarna med Stella, Emma, Fille och Alex löper även de frenetiskt och ligger tätt på i försvarsjobbet. Emma uttryckte också att hon aldrig varit så svettig någon gång under en match – bra tecken!

Och på topp har vi alltid ett kreativt tremannaanfall igång, oavsett vem som är inne på plan – Lisa, Tilda, Johanna och Elinjoh tar löpningarna i rätt läge, slår diagonalare så det står härliga till och ovanpå det så är man kliniska i boxen. Magiskt! Det är nästan så att man vill gråta igen!

Vi har fått en fantastisk start på höstsäsongen. Det känns som vi faktiskt har fått ytterligare en dimension i spelet efter vårt Gothia Cup-äventyr. Träningsmatchen mot Björkös P-00:or (som för övrigt gick och vann Färgelanda Cup, efter 0-1 mot oss – STORT GRATTIS!) var ett första kvitto på det, men dagens match visar att det inte var en engångsföreteelse. Nu vet jag inte var det ska sluta! Det känns som vi har skapat ett fotbollsmonster…

Det är bara att ta en vilodag, ladda om batterierna och sedan är det dags för ny match mot Tölö på onsdag! Återigen - ni är grymma tjejer. Njut välförtjänt av er sista dag på sommarlovet imorgon (ni som ännu inte börjat skolan), så ses vi taggade på onsdag. Jag längtar redan!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Tilda Andreasson 1 6 1 0 0 13
Elin Johansson 1 2 0 0 0 4
Lisa Palm 1 1 1 0 0 3
Ammie Olsson 1 0 1 0 0 1
Julia Andborn 1 0 1 0 0 1
Alexandra Hultsbo 1 0 0 0 0 0
Alva Wiseman 1 0 0 0 0 0
Edwin Rothman 1 0 0 0 0 0
Elin Torgersson 1 0 0 0 0 0
Emma Lysell 1 0 0 0 0 0
Johanna Tisell 1 0 0 0 0 0
Julia "Julle" Alsvik 1 0 0 0 0 0
Stella Alexandersson 1 0 0 0 0 0
Victoria Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 8 jun 2013, 11:00 Hönö/Björkö - Älvängens IK 5 - 4